ABD, İsrail’in Gazze işgalini reddediyor: İşgalin doğru bir tarafı yok

ABD, İsrail’in Gazze işgalini reddediyor: İşgalin doğru bir tarafı yok

ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun her konuda anlaşmak zorunda olmadığını belirten Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, ABD’nin İsrail’in Gazze’yi işgal etmesini doğru bulmadığını ifade etti. Kirby, iki ülke liderinin her konuda aynı noktada olmayabileceğini belirtti. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ise devam etmekte olup, saldırılarda on binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı belirtilmektedir. ABD’nin İsrail’e yüklü miktarda silah ve mühimmat yardımı yaptığı da vurgulanmıştır.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze şehrindeki kuşatmayı sıkılaştırdıklarını açıklamış ve İsrail güçlerinin Gazze’ye ilerleme kaydettiğini belirtmiştir. Gazze’ye yönelik saldırıların durdurulması çağrılarına ise Gazze’deki esirlerin serbest bırakılmadan bu durumun mümkün olamayacağı ifade edilmiştir. John Kirby, Gazze’nin İsrail güçlerince yeniden işgal edilmesinin doğru olmadığını belirten açıklamaları yapmıştır. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel ise İsrail’in Gazze’yi tekrar işgal etmesini desteklemediklerini ve bölgede güvenlik sağlanması gerektiğini savunmuştur. Patel ayrıca, 6 Ekim’deki statükoya dönüşün mümkün olmadığını ifade etmiştir.

Gazze’ye yönelik İsrail saldırılarının devam ettiği ve ABD’nin İsrail’e silah ve mühimmat yardımı yaptığı belirtilmiştir. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın Gazze’ye yönelik kuşatmanın sıkılaştırıldığı bilgisi paylaşılmış, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby’nin Gazze’nin yeniden işgalinin doğru olmadığını belirten açıklamaları aktarılmıştır. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel’in de İsrail’in Gazze’yi tekrar işgal etmesini desteklemediklerini ve bölgede güvenlik sağlanması gerektiğini savunduğu ifade edilmiştir. Patelin, 6 Ekim’deki statükoya dönüşün mümkün olmadığını belirttiği de özetin son paragrafında yer almaktadır.

Yorum gönder

You May Have Missed